Gå till innehåll

Framtidsmässan lockade över 1 400 elever

Vimpel med Klippans kommun. I bakgrunden syns suddiga människor.

Ute på motorbanan i Ljungbyhed visade upp 27 företag och skolor upp sig för nyfikna skolelever när Klippans kommun arrangerade Framtidsmässan.

Fredagen den 24 maj, hölls Framtidsmässan på Ljungbyheds motorbana för 1400 skolelever. Näringsliv och skola visade upp sina verksamheter för nyfikna ungdomar som fick ställa frågor, pröva på olika utmaningar och inte minst fick en inblick i vilka möjligheter som finns för dem i framtiden.

Henry Danielsson är brandman och står framför en brandbil och barn.

- Det här är ett bra tillfälle för oss att visa upp vad vi sysslar med. Det handlar inte bara om jobb utan vi talar brandsäkerhet och förebyggande arbete med eleverna, säger Henry Danielsson som arbetar som brandman på räddningstjänsten i Klippan.

Utöver att ställa fick skolungdomarna pröva att klättra upp i en brandbil och kolla in utrustningen.

Mitt i utställningsområdet stod ett stort grönt skolflygplan som används i utbildningssyfte. Intill planet stod Johan Strand som är flygtekniker på Saab.

Johan är servicetekniker på Saab och står och lutar sig mot en flygplansvinge.

- Det här är ett jättebra initiativ där elever får en bra inblick i några av de jobb som finns att söka här i Klippans kommun. Jag gick själv både på gymnasiet och yrkeshögskolan här i Ljungbyhed och utbildade mig, berättar Johan.

För att alla elever skulle få plats delades de in i två grupper, en förmiddags- och en eftermiddagsgrupp. Ut ett högtalarsystem hördes en röst som var tionde minut uppmanade eleverna att gå vidare till nästa station, allt för att det hela ska flyta på och alla skulle få chans att se alla utställarna.

I år riktade sig mässan till elever i årskurs 7 samt tredje året på gymnasiet och elever från Bjuv, Klippan, Svalöv samt Åstorp deltog.

Flicka med nyckelband kring halsen.

Det fanns mycket kul på mässan, inte minst de fina nyckelbanden som delades ut.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 maj 2024