Gå till innehåll

Kom ihåg att uppdatera hushållets inkomst så att du betalar rätt avgifter för barnomsorg

För att du ska betala rätt avgift för barnomsorgen ska du som är förälder/vårdnadshavare meddela förändringar som påverkar avgiften för ditt barns barnomsorg. Vi gör nu en kontroll i våra system över folkbokföringen för familjer med barnomsorg.

Du som är förälder/vårdnadshavare är skyldig att meddela förändringar som påverkar avgiften för ditt barns barnomsorg. Det kan gälla inkomstförändringar, eller ändrade boende- och familjeförhållanden.

För att få fram rätt avgift för barnomsorgen tittar vi på hushållets gemensamma årsinkomst. Inkomsten ska registreras för alla vuxna som bor i hushållet. Er folkbokföring kontrolleras mot Skatteverkets folkbokföringsregister.

Förändringar på junifakturan

För dig som gjort förändringar, men inte meddelat det till oss kommer junifakturan kanske att bli annorlunda mot tidigare.

Förändringar som kan på verka din faktura är:

  • om ni som vårdnadshavare delat på er och inte längre är folkbokförda på samma adress kommer ni framöver få varsin faktura baserade på respektive hushålls sammanlagda inkomster.
  • om du blivit sammanboende har vi lagt till den andra vuxna som inkomstgrundare. Det är alltid hela hushållets gemensamma inkomster som ligger till grund för omsorgskostnaden. Ändra din inkomst i portalen för förskola, pedagogisk omsorg och fritdshem.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juni 2024