Gå till innehåll

Efter sommaren startar vi igång ett café för anhöriga

Caféet är till för dig som är anhörig till någon med funktionsnedsättning och vill träffa andra anhöriga som lever i liknande situation.

På vårt café träffar du andra anhöriga till personer med funktionsnedsättning och som lever i liknande situation som du. Det är ett tillfälle att i ett tryggt sammanhang få utbyta erfarenheter, dela både glädje och sorg varvat med att få information kring vilket stöd som kan göra det lättare för dig att orka med vardagen.

- Vi startar detta tillsammans med FUB i Klippan för att vi ser ett behov av en mötesplats för anhöriga där man kan träffa andra anhöriga som lever i liknande situation, berättar Ida Brandt som arbetar som anhörigrådgivare i kommunen.

Din anhöriga med funktionsnedsättning behöver inte ha ett LSS-beslut eller ha insatser från kommunen för att du ska få komma på caféet. Du behöver heller inte vara medlem i FUB för att delta.

- Det är ett tillfälle att i ett tryggt sammanhang få utbyta erfarenheter, dela tankar och funderingar men också att få information kring vilket stöd som kan göra det lättare att orka med vardagen, säger Ida Brandt.

Träffarnas innehåll anpassas efter behov och önskemål.

Varmt välkommen till vårt anhörigcafé här i Klippans kommun!
Vid frågor får du gärna ringa Ida Brandt på 0435-288 89.

Anhörigcaféet startar igång efter sommaren

Vi träffas klockan 17:00-18:00 den sista tisdagen i månaden, med start den 27 augusti. Vi kommer vara på fritidsgården på Sågen, Ängelholmsgatan 5 i Klippan.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 juni 2024