Gå till innehåll

Hur kan företag samarbeta för att bemöta stigande energipriser?

En person planterar en växt med solpaneler i bakgrunden.

Energifrågan är het! Energipriserna stiger och tillgången på el är osäker. Vad kan företagen göra?

Den 7 december 2022 mellan klockan 09:00 – 10.30 kan du lyssna på forskare och goda exempel som berättar om hur energinätverk kan fördubbla energieffektiviseringen i små och medelstora företag.

Huvudtalare, Ida Johansson, är doktorand i energisystem vid Högskolan i Gävle. Ida har forskat på hur företag genom systematiskt energiarbete och nätverksarbete lyckats nå stora energieffektiviseringar.

Ni kommer även att få ta del av några goda exempel på företag, som till exempel Lars Pålsson, vicedirektör för Scandi Candy, som kommer att dela med sig om sin resa genom ett systematiskt energiarbete.

Detta kostnadsfria webbinarium samordnas av Energikontor Sydost och Energikontoret Skåne inom ramen för Omställningslyftet, den nationella satsningen för affärsdriven klimatomställning.

Låter det intressant? Tveka inte, anmäl dig nu via länken nedan.

Omställningslyftet – Sveriges företag lyfter klimatomställningen

Sveriges företag är avgörande för en positiv, hållbar utveckling. Omställningslyftet är ett nationellt initiativ med syfte att underlätta affärsdriven klimatomställning för små och medelstora företag.

Omställningslyftet är en gemensam satsning från Tillväxtverket, RISE – Swedish Research Institutes, SISP – Sveriges Inkubatorer och Science Parks, Energikontoren Sverige, IUC – Industriellt Utvecklingscentrum och IVL – Svenska miljöinstitutet. Projektet delfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden – ERUF.

Logotyp på Europeiska unionens flagga med texten Europeiska regionala utvecklingsfonden. Nästa logotyp ser ut som en fläkt med en toning av blått uppifrån som går ner i grönt på loggan följt av en text Energikontoren Sverige.Nästa är en logotyp för Energikontoret Skåne som ser ut som fem cirklar som alla går in i varandra i en stor cirkel. Sist kommer logotypen för Energikontor Sydost som ser ut som en orange cirkulär virvel.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 december 2022