Gå till innehåll

Frakta fossilfritt - Skånes väg 11 oktober

Omställningen av våra fordon för transporter av gods har börjat starkt i Skåne! Nu är det möjligt att ta del av konkreta exempel på hur det fungerar att köra på flytande gas eller med ett batterielektriskt fordon. Flera skånska företag har påbörjat utbytet till fossilfria fordon och har goda erfarenheter att dela med sig av.

Onsdagen den 11 oktober samlar vi aktörer från hela värdekedjan för godstransporter för att lära mer om den omställning som alla behöver göra och dela erfarenheter med varandra. Välkommen att möta människorna som berättar om hur de gör och kom för att se och prova fordonen på den utställning som vi planerar för i anslutning till seminariet. Hör hur den helt nya plattformen Drivmedla kan vara till hjälp vid planering av laddinfrastruktur och informationsdelning för att vi ska kunna snabba på omställningen tillsammans.

Seminariet hålls på Sundspärlan i Helsingborg den 11 oktober klockan 08.00-15.00 och anordnas i samverkan mellan Region Skåne, Energikontor Syd, Energigas Sverige och Länsstyrelsen i Skåne län.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2023